top of page

אודות

נעים להכיר, אני דנה.
פתחתי את הבלוג ״פנס בחשיכה״ כדי ליצור מרחב שבו אוכל לטוות תוך כדי כתיבה את סיפור המעשה שבין מאגיה למדע. את ההיסטוריה של המדע רובנו מכירים היטב אבל לא כולם יודעים שתמיד היתה שם גם המאגיה. זה חשוב במיוחד בימים אלה, כשנדמה שהמדע הוא בשיאו. אך האם הוא באמת בשיאו? אני מתכננת להראות, לטוות ולרקום כאן סיפור אחר. סיפור שלפיו לא באמת יכול להתקיים מדע אמיתי ללא מאגיה, ושבעצם הם אחד. שזורים זה בזה.

הציטוט שבראש הבלוג מסביר את השם שבחרתי לבלוג ״פנס בחשיכה״:

“Discovery is seeing what everyone else has seen
and thinking what nobody else has thought.”
– Albert Szent-Györgyi


״גילוי הוא לראות את מה שכל אחד אחר ראה,
ולחשוב את מה שאף אחד אחר לא חשב״. 

(אלברט סנט-גאורגיי)

אני רוצה בבלוג הזה להאיר בפנס את מה שכולם רואים אבל אף אחד לא חשב לפני כן.
הכל ידוע ונאמר, החל מהפילוסופים היוונים, דרך ימי הביניים והרנסאנס, וכלה במחקרים בני זמננו.
אני לא הולכת לחדש. אני רוצה להדליק פנס ולאפשר לכם לפקוח עינים, ו ל ר א ו ת.

 

המסע הזה הולך להתחיל בראשית המדע המערבי ביוון כמובן. אדבר גם על גלילאו, קפלר ומה באמת קרה במדע בימי הביניים. אני הולכת לשים הרבה דגש על תורתו של לייבניץ, שהיה גאון, ולתת פרשנות מחודשת לכתביו, ובעיקר לתיאוריית המונאדות שלו. העבודה עם כתביו של לייבניץ היא בסיס למערכת מושגים חדשה שנותנת תוקף לתורת גוף נפש מאוחדת. הבסיס הזה, שהוא פילוסופי-מתמטי, יאפשר התבוננות אחרת על מדע, מאגיה ומחקר. תוך כדי המסע הזה אני גם הולכת לחקור לעומק תהליכים של התפתחות עוברית, והולכת לחשוף בפניכם מחקרים מרתקים שנעשים בתחום חקר המים שיעיפו לכם את המוח, תרתי משמע. אספר גם על המחקרים הכי עכשוויים בפיזיקה ואציג את שאלת הגרוויטציה. אני מתכוונת גם לראיין אנשים שחוקרים וחיים את התפר בין מדע למאגיה, משני קצוות הקשת. בסוף המסע אני רוצה להציע ניסוי מחשבה שיאפשר סוף סוף הבנה עמוקה של עולם המטאפיזיקה והתודעה.

אני מתכוונת לכתוב כאן בשפה נגישה ומובנת לכל. חשוב לי לאפשר שיח פורה ויצירתי, כי אני מאמינה שזו דרך נפלאה לקיים מדע אמיתי חי ובועט. מי שמעוניינ/ת להגיב, לשאול ולהאיר מוזמנ/ת לעשות זאת בתגובות, או לפנות אלי באופן אישי, הפרטים למטה.

איך לקרוא בבלוג?

ניתן לקרוא כל פוסט בפני עצמו, אבל מומלץ להתחיל לקרוא מן ההתחלה :) המושגים והתובנות נבנים אחד על השני ויש הפניות ואזכורים אחורנית. אני בוחרת להביא לכאן את הפיסקה הראשונה של הפוסט הראשון בבלוג, שיש בה את ההגדרה הבסיסית מה זה, עבורי, ״מדע״ ומה זו ״מאגיה״:

״את המושג מדע כמעט ואין צורך לבאר, זהו החיפוש המתמיד אחר הבנה, חוקיות ופשר של העולם סביבנו. אך מה זו מאגיה? המושג הזה קצת יותר חמקמק. אני מגדירה מאגיה כדרך שבה תודעה משפיעה על המציאות. יש כאלה שמשתמשים במושג ״מטאפיזיקה״ או ״פאראפסיכולוגיה, ״מיסטיקה״, ״נפש״ או ״רוח״. בכוונה בחרתי במילה מאגיה משום שיש במילה הזו הרבה עוצמה. היא היחידה, בעיני, שנותנת את הכבוד הראוי ליכולת הזו. רב-מג נחשב לאדם בעל אפשרויות בלתי מוגבלות. וכך גם המאגיה. אם כן, המדע מחפש פשר, והמאגיה מביאה מרחב אינסופי של אפשרויות. והקירוב הלשוני בין פשר ואפשרות מסמל בעיני את הדו-שיח המתמיד בין מדע ומאגיה.״


בכל פוסט בבלוג נכיר יותר לעומק את הדו-שיח המרתק הזה.

קצת עלי, 

שמי דנה שלזינגר. המסלול שעברתי בחיי מאד מגוון. בשירותי הצבאי בממר״ם עסקתי במחשבים. לאחר מכן בחרתי בלימודים רב תחומיים שכללו מתמטיקה, ביולוגיה, פילוסופיה של המדע ולימודים קוגנטיביים. את התואר השני עשיתי בלימודי פיזיקה (אטמוספרית) וסיימתי בהצטיינות (שני התארים מן האוניברסיטה העברית). אני חובבת תוכנה ורובוטיקה, עבדתי כמה שנים בתעשיית ההייטק ויש לי תואר שני נוסף בעיצוב ממשקי מחשב (UX Design) מאוניברסיטת UCL שבלונדון. 
 

הקשר שבין מאגיה ומדע תמיד סקרן אותי. במהלך התואר הראשון זכיתי ללמוד קורס בשם ״מדע ומאגיה״ כחלק מהחטיבה ללימודי פילוסופיה של המדע, וזה היה קורס שהשפיע עלי עמוקות. בתואר השני הגעתי לחקור את התכונות הא-נומליות של מים, ובאופן ספציפי, הפיזיקה של מעברי קרינה בטיפות מים. הנושא של מים מרתק אותי עד היום, ובבלוג זה אביא כמה מהמחקרים המרתקים ופורצי הדרך שנעשו בתחום המים.

 

לפני כשני עשורים הבנתי את הערך האדיר שיש בעבודה תודעתית ועשיתי שינוי מקצה אל קצה בתחומי העיסוק שלי. למדתי ולימדתי טאי צי במשך כמה שנים, אני מטפלת ברפואה משלימה בשיטת קרניוסקרל וגם מלמדת את התחום. גיליתי את עולם הריפוי בתדרים, אני עובדת עם תדרים ומטמיעה תדרים בחומר. אני גם מתקשרת ומרפאה בהילינג מרחוק, ובכלים נוספים רבי עצמה. החיבור בין עולמות המדע והמאגיה הוא עבורי דרך חיים. 

 

באתי לספר לכם על כל זה.

 

בואו,
הולך להיות מרתק.


 

מייל: schlezi at gmail.com

bottom of page